Juniorka po špatné první třetině zápasu nestačila na Litvínov

Junioři v zápase s Litvínovem prohráli 3:5. Soupeř získal v první dvacetiminutovce vedení 3:0. To záhy po začátku druhé části navýšil na 4:0. Zásluhou Sedláčka a Budila zlínský tým v prostřední třetině snížil. Naději žluto-modrým sebral ve třetí třetině Vopat, na jehož gól odpověděl jen Gazda. Zlínští junioři touhle prohrou přišli o naději na postup do nadstaby o play-off.
35.kolo, pá 26.1.2018, ZS Ivana Hlinky
Litvínov
Zlín
5:3
(3:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Drašar (Bečvář, Jícha), 7. Bečvář (Jícha, Březák), 12. Drašar (Jícha, Bečvář), 21. Jícha (Drašar), 47. Vopat (Bárdoš, Helt) – 23. Sedláček (Dobiáš, Augustín), 30. Budil (Augustín, Peška), 52. Gazda (Mikulec, Dlabaja). Rozhodčí: Místecký – Toman, Kokrment. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:1. Diváci: 90. Střely na branku: 40:39. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2, 5:3.

Š. Havlík – Macháč, D. Havlík, Březák, M. Havlík, Viedemann, Starý – Kordule, Drašar, Bečvář, Vopat, Bárdoš, Pecka, Helt, Ineman, Krsek, Jícha

Huf (od 21. Šimonů) – Martínek, Augustin, Dluhoš, Budil, Jenáček, Ševčík, Gazda – Kenša, Dvořáček, Peška, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Sedláček, Pröschl, Hefka, Kotek, Dobiáš, Dlabaja

Litvínovští junioři mohli jít do utkání se Zlínem s čistým štítem. Postup do play-off byl beznadějně daleko, stejně jako šance na umístění na vyšším, než posledním místě. Zlín naopak stále bojuje o již zmíněné play-off a rozhodně by mu byly tři body k chuti.

Tlakem nevázaný Litvínov však udeřil ihned zkraje utkání. Po 21 sekundách se trefil David Drašar. V sedmé minutě se po náramné akci prosadil Bečvář a po dvanácti minutách hry si Drašar dokráčel pro svůj druhý zásah. Kromě tří gólů domácích byla první třetina bohatá také na vyloučení - cestu na trestnou lavici si našlo hned šest hráčů, po třech na obou stranách.

Litvínov úřadoval i na začátku druhé třetiny, kdy se prosadil Jícha a získal tak čtvrtý kanadský bod z čtyř možných. Zlín reagoval změnou brankáře, Hufa nahradil Šimonů. Poté však chemici poněkud vypustili a dovolili Zlínu se dostat na koně - do závěrečné třetiny šli po gólech Sedláčka a Budila s dvougólovým náskokem. I tato třetina byla plná vyloučení - opět po třech kusech na obou stranách.

Definitivní slovo měl nakonec Vopat, který v 47. minutě ujel obráncům a zatloukl Zlínu poslední hřebík do rakve. V závěru utkání snížil ještě Gazda, ale domácí si nakonec pohodlně dokráčeli pro tři body.